پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 182212
کنگره بر پايه واقعيات تصميم بگيرد/ مخالفان، پيشنهاد بهتري ندارند
تاریخ انتشار : 1394/04/25 09:02:04
نمایش : 1534
رئيس جمهوري آمريکا طي کنفرانسي مطبوعاتي به سوالات خبرنگاران در مورد پايان مذاکرات هسته اي که جمع بندي آن روز گذشته در وين از سوي ايران و ۱+۵ اعلام شد، پاسخ داد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از شبکه تلويزيوني ان بي سي، «باراک اوباما» رئيس جمهوري آمريکا در اين کنفرانس مطبوعاتي که در واشنگتن برگزار شد، با اشاره به بيانيه جمع بندي مذاکرات هسته اي ايران و ۱+۵ در وين گفت: توافق هسته اي تامين کننده امنيت جهاني بوده و منافع آمريکا و متحدانش را تامين مي کند.

وي با اين ادعا که هدف اصلي آمريکا از اين توافق جلوگيري از دستيابي ايران به سلاح هسته اي است افزود: ما هر اقدامي را براي جلوگيري از تهديد هسته اي ايران انجام مي دهيم.

اوباما در ادامه يادآور شد: حتي پس از توافق هسته اي ما اختلافات بارزي با ايران داريم. به ادعاي وي ايران همچنان تهديدي براي ارزش هاي غربي و سياست هاي واشنگتن در منطقه و جهان به شمار مي رود.

رئيس جمهوري آمريکا با تکرار ادعاي حمايت ايران از تروريسم از اين کشور خواست همکاري بيشتري در اين زمينه با غرب داشته باشد. وي اظهار داشت: ما همچنان با پشتيباني نظامي ايران از برخي گروه ها مانند حزب الله مشکل داريم.

کنگره بر اساس واقعيات تصميم بگيرد نه مواضع سياسي و لابي ها

به گفته اوباما، آمريکا برخلاف کوبا به دنبال عادي سازي روابط با ايران نيست. وي تاکيد کرد: اين توافق همه اختلافات ما با ايران را حل نمي کند. اميدواريم همه در کنگره بر اساس واقعيات و نه بر اساس مواضع سياسي و لابي گري ها در اين خصوص تصميم گيري کنند.

رئيس جمهوري آمريکا در خصوص ارائه توافق هسته اي به کنگره آمريکا گفت: با توجه به واقعيات موجود، گمان مي کنم کنگره بايد توافق هسته اي را تاييد کند.

اوباما مدعي شد نگراني هاي رژيم صهيونيستي در مورد فعاليت هسته اي ايران مشروع است. به گفته وي آمريکا تنها دو گزينه در قبال ايران داشته است يا اين که مذاکره کند و يا از گزينه نظامي استفاده نمايد.

رئيس جمهوري آمريکا در ادامه با دفاع از توافق هسته اي به عنوان تنها گزينه موجود براي توقف مسابقه تسليحاتي در منطقه تاکيد کرد: آژانس قادر خواهد بود هر گونه ترديدي را در خصوص فعاليت هسته اي ايران اعلام کند. به گفته اوباما بازرسي از تاسيسات و فعاليت هاي هسته اي ايران قدرتمندترين رژيم بازرسي آژانس است که تا کنون در مورد کشوري اعمال مي شود.

منتقدان توافق، پيشنهاد بهتري ندارند

وي خطاب به مخالفان توافق هسته اي از جمله مقامات تل آويو اظهار داشت: اگر مخالفتي با اين توافق داريد، بايد گزينه جايگزيني براي آن معرفي کنيد. اوباما با يادآوري انتقادات فراواني که در داخل و خارج از اين کشور به توافق جامع هسته اي مي شود، تصريح کرد: عليرغم تمامي انتقادها، هيچ يک از منتقدان گزينه بهتري را به جاي اين توافق پيشنهاد نمي کنند.

اوباما خاطرنشان کرد: براي حل مساله هسته اي ايران دو راه وجود دارد؛ ديپلماسي و جنگ و اين گزينه هايي است که پيش روي ما قرار داشت.

رئيس جمهور آمريکا تصريح کرد ممکن است عده اي فکر کنند توافق خوبي را مي توان با ايران بدست آورد که در آن اين کشور هيچ فعاليت هسته اي نداشته باشد اما مشکل اينجاست که اين ديدگاه، نظر جامعه بين المللي نيست.

وي افزود: جامعه بين المللي معتقد است که ايران حق دارد برنامه صلح آميز هسته اي داشته باشد و آنچه ايران نبايد داشته باشد، سلاح هسته اي است.

اوباما در واکنش به سوالي مبني بر اينکه ايران ممکن است به طور پنهاني سلاح هسته اي بسازد، گفت: بر اساس تعهداتي که ايران پذيرفته، تمام معادن اورانيوم اين کشور تحت نظر خواهد بود و در صورتي که بخشي از اين اورانيوم بخواهد به مسير مخفي برود، جامعه بين المللي متوجه خواهد شد.

رئيس جمهوري آمريکا با تکرار برگشت پذيري تحريم هاي بين المللي عليه ايران در صورت نقض توافق جامع مشترک اظهار داشت: ما دقيق ترين سيستم بازرسي ها را که مي شد درباره ايران برقرار کرده ايم و براي ايران حدود يک سال زمان خواهد برد تا بتواند به مواد لازم براي ساخت بمب دست يابد.

وي درباره رفع تحريم هاي تسليحاتي عليه ايران نيز تصريح کرد که مکانيزم طراحي شده براساس قوانين بين المللي مانع از ارسال احتمالي سلاح از ايران به گروه هاي متحد خود مانند حزب الله لبنان يا حوثي هاي يمن خواهد شد.

اوباما اضافه کرد که براي سلاح هاي معمولي ۵ سال و براي سلاح هاي بالستيک به مدت ۸ سال محدوديت هايي عليه ايران اعمال خواهد شد.

بدون همکاري عربستان، ترکيه و ايران مشکل سوريه حل نمي شود

اوباما در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينکه آيا واشنگتن آمادگي دارد تا با تهران در مورد مقابله با داعش و همچنين بحران سوريه همکاري کند، گفت: به نظر من مشکل سوريه بدون همکاري روسيه، عربستان، ترکيه و ايران حل نخواهد شد.

وي تاکيد کرد که ايران بايد بخشي از روند مذاکرات درباره حل بحران سوريه باشد.

اوباما در عين حال بر نفوذ گسترده ايران در عراق اذعان کرد و گفت: نبايد انتظار داشت روابط تهران-واشنگتن به سرعت عادي شود و در نتيجه آن همکاري هاي عادي و مستقيم مانند مباره با داعش با تهران به سرعت امکان پذير نيست.

رئيس جمهوري آمريکا درباره آمريکايي هاي زنداني در ايران اظهار داشت: هيچ کس از زنداني بودن اين افراد راضي نيست و مقامات آمريکايي تمام تلاش خود را براي آزادي آنها مي کنند.

وي در اين رابطه مدعي شد: اگر توافق جامع هسته اي با آزادي زندانيان آمريکايي در ايران گره زده مي شد، ممکن بود که تهران به اين نتيجه برسد که با زنداني کردن چند آمريکايي ديگر امتيازات بيشتري را در مذاکرات بدست مي آورد.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html